Fiskekläder

Bra fiskekläder är viktigt för alla sportfiskare. När man ska ut och fiska är det viktigt att man har rätt kläder på sig. Om du klär dig rätt så blir upplevelsen mycket bättre. Att köpa vind- och vattentäta plagg som du även kan använda vid andra utomhusaktiviteter är  en bra investering.

Fiskekläder ska givetvis anpassas efter årstid och väder, men ett par bra fiskebyxor är alltid bra att ha. Under vinterfiske är det passande att använda ett par vattentäta fodrade byxor, så man inte riskerar att bli blöt och därmed kall.

Varför ska man ha speciella fiskekläder?

Egentligen behöver du inte speciella kläder för just fiske om du är ute nån gång ibland. Det du behöver är bekväma och funktionella utekläder som anpassas efter väder och vind. Det är mer den inbitne fiskaren som fiskar oavsett väder som kan behöva speciella kläder för fisketuren.

Tänk på följande när du ska klä dig för fisketuren:

  • Vattentät byxa och jacka om det är regnigt
  • Varmt underställ vid kyligt väder
  • Bra vattentäta stövlar
  • Givetvis har du flytväst om du ska ut i båt
  • Vattentäta handskar vid kallt och regnigt väder

Ta gärna med en termos med varm dryck när det är kallt ute, då håller du dig varmare och får mer behållning av din fisketur.

Hos oss på Jägarliv kan du hitta bra fiskekläder som även kan användas för andra friluftsaktiviteter. Eller om du vill vända på det: Vi har bra och prisvärda friluftskläder som även kan användas för fiske. Välkommen med din beställning!

Show